Vedeli ste, že...

zdravá strava môže byť aj chutná?

KIMCHI

Nie je vegan ani vegetarian. Obsahuje rybiu omáčku

Pomáha pri prevencii:

Kardiovaskulárnych ochorení, Vzniku rakoviny, Pôsobí probioticky

Bohaté na:

Vápnik, Draslík, Vlákninu, Vitamíny C, A, B.

Väčšina ľudí si pod týmto názvom predstaví fermentovanúkapustu... Kimchi môže tvoriť napríklad aj fermentovaná reďkovka alebo uhorka. Najčastejšie je však vyrobené práve z kapusty napa - takéto sa nazýva baechu kimchi. Kimchi patrí medzi jednu z najzdravších potravín na svete. Všetky tri zložky (kapusta, cibuľa, cesnak), ktoré sa v ňom nachádzajú, majú antibakteriálne a virostatické účinky. Tiež slúžia ako prevencia vzniku rakoviny a kardiovaskulárnych ochorení. Všetky fermentované potraviny, a kapusta obzvlášť, slúžia ako probiotiká. Obsahuje vitamíny c, a, b vo vysokých dávkach.

WAKAME

100% vegan

Pomáha pri prevencii:

Vzniku rakoviny,Čistí krvný obeh, Znižuje tlak, tuk, cholesterol

Bohaté na:

Omega 3 mastné kyseliny, Jód, Bielkoviny, Vlákninu, Vitamín b1, Vitamín b3

Je druh morskej riasy, ktorá rastie okolo japonského ostrova hokkaidó, ale jej obrovské porasty sú k nájdeniu tiež pri pobreží kalifornie a nového zélandu. Wakame má jednu veľmi dobrú vlastnosť - tam, kde je more znečistené, prestáva rásť. Vďaka tomu do seba nikdy neabsorbuje prípadné škodlivé látky, iba zdraviu prospešné minerály. Z toho najdôležitejšieho, čo riasa wakame obsahuje, je potrebné menovať: vápnik, jód, železo, draslík, fosforvitamíny a, c, vitamín (b1) a niacín (b3), bielkoviny, vlákninu, omega 3 mastné kyseliny. Toto extrémne bohaté zloženie vedie k tomu, že riasy wakame majú vynikajúce účinky na naše zdravie. A to predovšetkým pri prevencii rakoviny, čistia krvný obeh, pomáhajú znižovať tlak, tuk aj hladinu cholesterolu.

DUKKAH

100% vegan, Reguluje cholesterol

Pomáha pri prevencii:

Kardiovaskulárnych ochorení, Vysokého krvného tlaku, Posilňuje imunitný systém

Bohaté na:

interestingFacts.dukkahRich

Typickou zložkou arabskej kuchyne je tahini. Obľúbená pasta aj u vegetariánov a vegánov. Je bohatá na vitamíny (e a b1), minerály (horčík, draslík, zinok). Obsahuje asi 5x viac vápnika ako kravské mlieko. Neobsahuje cholesterol. Sézamová pasta tahini je vyrobená z čistých lúpaných a drvených sezamových semienok. 100% z nich je bez akýchkoľvek bieliacich látok. Je známa predovšetkým z prípravy falafelu čI humusu. Zvykne sa používať aj ako prísada do omáčok, v našom prípade tahini dresing.

TAHINI

100% vegan, No cholesterol

Pomáha pri prevencii:

Kardiovaskulárnych ochorení, Vzniku rakoviny, Pôsobí probioticky

Bohaté na:

Horčík, Draslík, Zinok, Vápnik, Vitamín E, Vitamín B1

Väčšina ľudí si pod týmto názvom predstaví fermentovanúkapustu... Kimchi môže tvoriť napríklad aj fermentovaná reďkovka alebo uhorka. Najčastejšie je však vyrobené práve z kapusty napa - takéto sa nazýva baechu kimchi. Kimchi patrí medzi jednu z najzdravších potravín na svete. Všetky tri zložky (kapusta, cibuľa, cesnak), ktoré sa v ňom nachádzajú, majú antibakteriálne a virostatické účinky. Tiež slúžia ako prevencia vzniku rakoviny a kardiovaskulárnych ochorení. Všetky fermentované potraviny, a kapusta obzvlášť, slúžia ako probiotiká. Obsahuje vitamíny c, a, b vo vysokých dávkach.

GOCHUJANG

Gochujang, 100% vegan

Pomáha pri prevencii:

Kardiovaskulárnych ochorení, Pomáha nášmu metabolizmu, Znižuje hladinu cukru v krvi,Zdroj antioxidantov

Bohaté na:

interestingFacts.gochujangRich

Gochujang, alebo červená chilli pasta, je fermentované korenie - zázrak kórejskej kuchyne. Je známa svojou výraznou chuťou, ktorá je rovnakými časťami sladká, pikantná a slaná. Typické zložky pasty sú: gochugaru (červené chilli), glutínová ryža, soľ, mejutgaru (fermentovaný sójový prášok) a yeotgireum (sladový jačmenný slad). Medzi päť najväčších výhod gochujangu patrí: stimuluje stratu tuku, pomáha predchádzať srdcovým chorobám, podporuje metabolizmus, znižuje hladinu cukru v krvi a dodáva nášmu telu antioxidanty. Používame ho v našom krevetovom poké.

PONZU

Nie je vegan ani vegetarian, Obsahuje katsuobushi, Údená sušená ryba

Pomáha pri prevencii:

interestingFacts.ponzuHelp

Bohaté na:

interestingFacts.ponzuRich

Je to esenciálna korenina a marináda s nádhernou intenzívnou chuťou, ktorá sa dobre spája so zeleninou a morskými plodmi. Ponzu je citrusová omáčka používaná v japonskej kuchyni ako marináda, alebo prídavok k sójovej omáčke. Je vyrobená z ryžového vína, ryžového octu, vločiek z bonito a morských rias. Po ochladení a namáhaní kvapaliny sa infúzuje s japonským citrusovým ovocím nazývaným yuzu. Používajú sa aj iné japonské citrusové plody, napr. Sudachi, daidai a kabosu. Má veľmi výraznú chuť, ktorá pokrýva sprektrum chuti; to môže byť slané, horké, sladké a kyslé naraz. Ponzu v kombinácii so sójovou omáčkou vytvára omáčku zvanú 'Ponzu shoyu', ktorú používame na naše tuniakové poké.

Blue logo&Blue logo

Poké Bistro – Kde chuť vládne! Ochutnajte symfóniu chutí pri príprave našich šťavnatých, ručne vyrábaných hamburgerov z najčerstvejších ingrediencií.

Podmienky a Ochrana osobných údajov

Copyright © 2024. v. 0.01 Made with ♥ by CFgroup.

FacebookInstagram